Pixii, Kennisplatform Energieneutraal Bouwen zoekt een technisch adviseur met passie voor energiebewust (ver)bouwen

we're hiring
14.08.2019

Pixii/Passiefhuis-Platform vzw is al 17 jaar voortrekker in energiezuinig bouwen. Onze missie is: we zoeken een optimale leefomgeving met een minimaal energieverbruik op het kruispunt van (ver)bouw, energie en circulair bouwen, en kijken daarbij naar 2050.

Een zeer gedreven en inhoudelijk sterk team verzorgt gespecialiseerde opleidingen en studiedagen voor professionelen, voert onderzoeks- en disseminatieopdrachten uit in opdracht van overheden en geeft technisch-inhoudelijk advies en begeleiding aan bouwprofessionals en overheden. Binnen de transitie naar een duurzame wereld werken we samen met de beleidsmakers strategische maatregelen uit. Onze volledige werking is samengevat in vijf pijlers: Ledenwerking, Kwaliteitsbewaking, Onderzoek & Ontwikkeling, Kennisverspreiding en Beleidswerking. Meer info vind je op www.pixii.be.

Wij zijn op zoek naar een voltijdse collega met passie voor energiebewust (ver)bouwen om ons open en dynamisch team te versterken. Werk je liever 4/5? Dat valt zeker te bespreken!

Wat zit er zoal in het takenpakket?

  • In eerste fase begeleid je particulieren in de stad Antwerpen bij het realiseren van energiezuinige renovatiemaatregelen: Je adviseert de bouwheer op maat en in verstaanbare taal gedurende het ganse renovatieproces, en neemt dit proces in handen: van het opvragen en vergelijken van offertes, over werfopvolging tot oplevering.
  • In een tweede fase geef je opleidingen voor bouwprofessionelen, op de eerste plaats rond installatietechnieken. Daarbij vertrek je van onze bestaande opleidingen, en ontwikkelt deze door in functie van nieuwe vragen en noden op de markt.
  • Je ondersteunt het team in zijn bredere werking (organisatie van studiedagen, Expert days en advisering aan professionelen en overheden).

Een mondjevol?

Nederlands en ook een goede kennis van het Engels is handig.

Wat wordt er van je verwacht?

  • Je hebt een goede en praktische kennis van energiezuinig (ver)bouwen van woningen. Je bent een vlotte communicator op de werf, zowel met de bouwheer als de professioneel. Je hebt aantoonbare ervaring met werfopvolging en renovatie.
  • Je hebt daarnaast een goede en praktische kennis van technische installaties en hernieuwbare energiesystemen. Dit zowel voor residentiële als niet residentiële gebouwen (woningen, appartementen, kantoren, scholen, …). Praktijkervaring is een grote plus.
  • Les geven schrikt je niet af, in tegendeel. Ervaring in lesgeven is een plus.
  • Je hebt bij voorkeur een masterdiploma in een bouwtechnische richting.
  • Flexibiliteit is een belangrijk punt. Je vat graag de koe bij de horens. Je werkt zelfstandig en gaat proactief op zoek naar oplossingen en bent tegelijkertijd een teamspeler. Ben je klantgericht ingesteld? Goed zo!
  • Je herkent je in de missie en visie van Pixii en je wilt deze mee uitdragen.

Wat krijg je?

Een verrijkende, afwisselende en zinvolle uitdaging samen met een enthousiast team van experts in een fantastische collegiale sfeer.

Een aantrekkelijke en maatschappelijk relevante functie met veel contacten met collega’s en organisaties binnen de bouwsector en de overheid.

Een contract van onbepaalde duur.

Een competitieve verloning aangevuld met maaltijdcheques en een derde-betalersabonnement voor het openbaar vervoer plus de beschikking over een Blue-Bike abonnement.

Een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, kantoor op fietsafstand van het station Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem.

Je werkt in een organisatie die aandacht besteedt aan duurzaamheid, gezondheid en een comfortabele leefomgeving.

Contact:

E-mail: an.demaegd@pixii.be