PIXII VACATURE – Stagiair (ir.)architect, met passie voor energiebewust bouwen

04.01.2018

Pixii, Kennisplatform Energieneutraal Bouwen zoekt Stagiair (ir.)architect met passie voor energiebewust bouwen voor een gespecialiseerde stage.

Pixii/Passiefhuis-Platform vzw is al 16 jaar voortrekker in energiezuinig bouwen. Als platform vormen wij de schakel tussen (inter)nationale onderzoeks- en pilootprojecten enerzijds en de Belgische gemotiveerde bouwprofessional anderzijds. Onze doelstelling is een op innovatie en kwaliteit gerichte kennistransfer naar bouwprofessionals in de brede zin (overheden, architecten, producenten, verdelers, installateurs, studiebureaus, bouwbedrijven,…), maar ook het grote publiek. Deze doelstelling wordt binnen Pixii gerealiseerd door het technisch team. Naast het verzorgen van opleiding en advies voert het team onderzoeks- en disseminatieopdrachten uit voor overheden (van stedelijk niveau tot Europees). Meer info vind je op www.pixii.be/over-ons.

Voor het technisch team zijn wij op zoek naar een gemotiveerde stagiair architect, bij voorkeur met al enige stage- en dus praktijkervaring. Naast een algemene ondersteuning kan u mee inhoud geven aan een aantal onderzoeksprojecten.

Takenpakket:

Inventarisatie en analyse van voorbeeldprojecten en het in kaart brengen van betrokken actoren.
Ondersteuning van het technisch team : doorrekenen van voorbeeldprojecten in renovatie, meelopen in trajectbegeleiding, rekenopdrachten m.b.t. gebouwschil, technieken en installaties, schrijnwerk, comfortbepalingen.

Uitwerken van de energieprestatievoorwaarden van lage en zeer lage energie-nieuwbouw.

Studiewerk in kader van strategisch basisonderzoek ‘next generation EPB’.

Talenkennis:

Nederlands, Engels
Kennis van Frans en Duits zijn een plus

Vereiste (software)kennis:

EPB software, AutoCAD, Sketchup en MS Office

PHPP is een meerwaarde, maar kan ook op de werkvloer aangeleerd worden
Kennis van Indesign is een plus

Aanbod:

Fulltime stageplaats binnen het onderzoeksteam van Pixii voor 6 maanden tot 1 jaar (afhankelijk van type stage).

Onmiddellijke indiensttreding voor een periode van 6 maanden op zelfstandige basis. Indien stage afgerond met goed gevolg, mogelijkheid te bespreken voor vast contract.

Contact:

E-mail: info@pixii.be

Telefoon: 03/235 02 81

Adres: Gitschotellei 138, 2600 Berchem (op wandelafstand van het station, opgelet: op het einde van de zomer verhuizen we naar het nieuwbouwkantoor Mundo-A)

Pixii in je inbox?

Laat hieronder je gegevens achter en blijf op de hoogte van de nieuwste trends, tools en kennis. Ontdek kortingen en evenementen.