Smart Ventilation, een duurzame en slimme keuze

badkamerventilatoren, smart, ventilatie, sensor, renovatie, projecten
11.09.2019

Het belang van goede ventilatie neemt elke dag toe. Meer en meer gebouwen zijn van kop tot teen geïsoleerd met als gevolg dat een woning volledig luchtdicht is. Energiezuinig is dat zeker, maar gezond niet bepaald. Vocht, verschrikkelijke geuren en schadelijke stoffen kunnen geen kant meer uit. Klaar om dit probleem voorgoed te verhelpen voor uw klant zonder al te grote ingrepen?

Maak kennis met Svensa en Svara, twee bijzonder kwalitatieve en slimme ventilatoren.

Smart Ventilation: duurzaam en kwaliteitsvol

Tijdens renovatiewerken pakken veel bewoners vooral de meest vochtige ruimtes aan zoals de badkamer en het toilet. Vaak gaat de keuze dan ook uit naar simpele en budgetvriendelijke badkamerventilatoren. Daar is uiteraard niets mis mee, maar die toestellen verbruiken wel een pak meer, maken enorm veel lawaai en buiten een aan-en-uitknop hebben ze niet veel extra functies. Al snel wordt het product dus niet meer gebruikt, met alle gevolgen van dien voor de luchtkwaliteit. Op termijn blijkt die goedkopere oplossing dan toch niet zo goedkoop.

Om tegemoet te komen aan die specifieke vraag van de markt, bracht Ventilair Group het Smart Ventilation gamma uit. De twee ventilatoren Svara en Svensa zijn een eenvoudige en slimme manier om ventilatie te voorzien. Beide toestellen werken volledig automatisch via een app. Zo kan de klant ook vooruit plannen, bijvoorbeeld tijdens een periode van langdurige afwezigheid. Handig extraatje: deze ventilatoren treden enkel in werking wanneer de luchtkwaliteit in gevaar komt, er vocht of geur gedetecteerd wordt. Op die manier is er dus een maximale energiebesparing.

Installatiegemak en jarenlange garantie

Elke installateur kan zonder probleem een verouderde ventilator vervangen door een Svensa of een Svara. Bij deze slimme ventilatoren ging extra veel aandacht naar het installatiegemak.

Smart Ventilation: Svensa van Vent-Axia        Vent-Axia Svara uit het aanbod Smart Ventilation

De ventilatoren brengen ook handige functies met zich mee voor de gebruikers. De Svara en Svensa zijn geruisloos, passen in elk interieur en zijn handig te reinigen dankzij het innovatieve ontwerp. Bovendien verbruiken beide slimme ventilatoren gemiddeld amper 5 euro op jaarbasis. Ter vergelijking, dat is minder dan het verbruik bij de oplader van uw smartphone! 

Kies voor gemak en kwaliteit tegen een betaalbare prijs. De Svensa en Svara zijn zowel voor kleine als grote renovaties geschikt en passen in elke ruimte: ook in een keuken bijvoorbeeld. 

Voor meer informatie over Smart Ventilation: www.smartventilation.be of contacteer ons be@ventilairgroup.com