SOPREMA zet zijn schouders onder duurzaam initiatief

26.03.2019

Samen met talloze sterke partners in de media, de bedrijfswereld én rectoren van verschillende universiteiten ondertekende SOPREMA het mandaat #SignForMyFuture. Met onze handtekening willen we de Belgische overheid aansporen om krachtige maatregelen te nemen, zodat we de klimaatdoelstellingen van Parijs alsnog halen. Als bedrijf beseffen we al langer dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen.” SOPREMA werkt dan ook al jaren aan duurzame oplossingen die bijdragen tot een verminderde uitstoot van broeikasgassen.

Duurzaamheid in het klimaatbeleid: #SignForMyFuture

In 2015 ondertekenden 194 landen het Klimaatakkoord van Parijs. Deze landen, waaronder België, verbonden zich ertoe om alle nodige acties te ondernemen om de opwarming van de aarde onder de twee graden te houden. Hiervoor moeten we in ons land de uitstoot van broeikasgassen sterk zien te verlagen. Tegen 2050 moet België zelfs volledig CO2-neutraal zijn: een grote uitdaging, die SOPREMA graag aangaat.

Samen met andere bedrijven gelooft SOPREMA in een ambitieus, gecoördineerd klimaatbeleid dat een positieve stimulans geeft aan onze economie. Het politiek neutrale initiatief #SignForMyFuture hamert op het belang van een dergelijk beleid en spoort politici aan om nog voor de verkiezingen van 2019 verandering teweeg te brengen. 

Duurzaamheid bij SOPREMA: geen loze beloftes

Naast het ondersteunen van deze campagne draagt SOPREMA op andere manieren bij aan het milieu. Als partner van de neutrale wetenschappelijke onderzoeksinstelling Pixii (het Kennisplatform Energieneutraal Bouwen) is SOPREMA nauw betrokken bij de transitie naar een duurzame samenleving. “Daarnaast streven we naar een milieuvriendelijke productie van onze isolatie- en waterdichtingsmaterialen. We zetten in op gesloten en toekomstgerichte materiaalkringlopen, produceren met hernieuwbare energiebronnen en kiezen zoveel mogelijk voor natuurlijke grondstoffen. Het natuurlijke gamma PAVATEX op basis van houtvezels is hiervan een mooi bewijs.” Dit toonbeeld van ecologische innovatie is volledig vervaardigd uit resthout uit duurzaam beheerde bossen. Het eindproduct heeft een hoogwaardige isolatiewaarde en gaat decennialang mee. Bovendien wordt het nadien gebruikt als grondstof om CO2-neutrale energie op te wekken.

PAVATEX is slechts het begin: SOPREMA zal blijven bewijzen dat duurzaamheid altijd wint.