Stel je huis open tijdens de Ecobouwers Opendeurdagen 2018!

13.09.2018

Ben je eigenaar van een passiefhuis, lage-energiewoning of heb je een deel van je woning energievriendelijk en duurzaam verbouwd? Wil je kandidaat-bouwers een rondleiding geven om je bouw- en woonervaringen met hen te delen? Dan vragen we graag jouw medewerking voor onze campagne Ecobouwers Opendeur.

Ecobouwers Opendeur is een jaarlijks initiatief van Bond Beter Leefmilieu. Tijdens twee opendeurweekends op 10 & 11 en 17 & 18 november brengen ze kandidaat (ver)bouwers in contact met ervaren en energiebewuste bouwheren. Hiervoor zoeken ze eigenaars van energiezuinige en duurzame huizen die hun woning tijdens één of beide campagneweekends willen openstellen voor bezoekers en hun verhaal willen doen. Hoe groot de groep bezoekers is en wanneer ze langskomen bepaal je zelf.

Inspireer een nieuwe generatie bouwers en verbouwers om hun woning ambitieuzer, duurzamer en grondiger te (ver)bouwen.

Is jouw woning geschikt?

Niet elke woning kan openstellen tijdens Ecobouwers Opendeur, enkel de voorlopers in duurzaam bouwen. Er worden daarom volgende criteria gehanteerd:

Nieuwbouw

  • Men zoekt duurzame woningen. Dat kunnen (bijna) passief woningen of bio-ecologische woningen zijn, maar ook energie-neutrale woningen, cohousingprojecten, zeer lage energiewoningen, woonboten, ...  De variatie is enorm. Als energetische ondergrens hanteren we K25 (of een maximum jaarlijks warmteverbruik van 30 kwh/m².) Woningen waarbij doordacht omgesprongen is met de materialen en andere hulpbronen zetten we graag extra in de kijker. 

Renovatie

  • Men zoekt naar renovaties waarvan de gebouwschil grondig aangepakt is en gebruik gemaakt wordt van efficiënte technieken. De maximale U-waarde van de gerenoveerde delen is 0,24 voor de muren, 0,15 voor het dak en de U-waarde van buitenbeglazing is niet hoger dan 1,1. Als het K-peil gekend is: K30 of een maximum jaarlijks warmteverbruik van 60 kwh/m². Een doordacht materiaalgebruik is een pluspunt.  

Flirt je met de grens, twijfel je of worstel je met de termen, geen probleem, stel je woning kort voor. De K-waarde vind je terug op je (voorlopige) EPB-berekening.

Interesse?

Ken je vrienden, collega’s of familie die hun energiezuinige woning willen openstellen? Contacteer Ecobouwers! 

Inschrijven en meer info op www.ecobouwers.be of bij jurgen.naets@bblv.be - 02 282 19 42

 

Pixii in je inbox?

Laat hieronder je gegevens achter en blijf op de hoogte van de nieuwste trends, tools en kennis. Ontdek kortingen en evenementen.