Vacature Business Developer

18.05.2018

Wij zijn op zoek naar een voltijdse collega met passie voor energiebewust bouwen om ons multidisciplinair, open en dynamisch team te versterken.

Pixii/Passiefhuis-Platform vzw is al 16 jaar voortrekker in energiezuinig bouwen. Als platform vormen wij de schakel tussen (inter)nationale onderzoeksconsortia enerzijds en de Belgische gemotiveerde bouwprofessional anderzijds. Onze doelstelling is een op innovatie en kwaliteit gerichte kennistransfer naar bouwprofessionals in de brede zin te leveren. Overheden en lokale besturen, architecten, producenten, verdelers, installateurs, studiebureaus, bouwbedrijven, bouwpromotoren en ook het grote publiek willen we bereiken. Deze doelstelling wordt binnen Pixii gerealiseerd door een zeer gedreven inhoudelijk sterk team. Naast het verzorgen van opleidingen en studiedagen, voert het team onderzoeks- en disseminatieopdrachten uit en geven wij technisch-inhoudelijk diepgaand advies. We voeren breed communicatie via nieuwsbrieven en sociale media en organiseren verschillende evenementen. Als organisatie dragen wij ons steentje bij tot de transitie naar een duurzame wereld door samen met de beleidsmakers mee te denken aan strategische maatregelen. Onze volledige werking is samengevat in vijf pijlers: Ledenwerking, Kwaliteitsbewaking, Onderzoek & Ontwikkeling, Kennisverspreiding en Beleidswerking.

 

Wij zijn op zoek naar een voltijdse collega met passie voor energiebewust bouwen om ons multidisciplinair, open en dynamisch team te versterken. Je combineert dit met een uitgesproken out-of-the-box denken, een voorloper mentaliteit in project- en opdrachtacquisitie op hoog niveau en een commercieel marktgericht inzicht.

 

Wat zit er zoal in het takenpakket?

 • Je verkent de markt en de sector van energie-efficiënt bouwen diepgaand en je houdt jezelf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de energiesector. Je brengt bedrijven en partijen bijeen om marktgericht toegepast onderzoek te doen, waarbij je ook een rol als begeleider kan opnemen.
 • Je kan evenwichtige consortia creëren voor projecten binnen een groter programma, en bent voor de consortia Single Point of Contact.
 • Je kan financiële middelen scouten, nationaal en internationaal, op basis van de behoeften van de consortia. Je bent op de hoogte van de bestaande regelgeving en volgt deze op.
 • Deze taken combineer je met projectacquisitie en-coördinatie, waar je kennis van de bouw- en energiesector, duurzaam en energie-efficiënt bouwen en moderne woon- en werkvormen van pas komt. Affiniteit met de markt voor onderzoeksprojecten en opdrachten voor openbare besturen en bedrijven, is dus belangrijk.
 • Je bent eindverantwoordelijke voor de samenstelling van het opleidingspakket van de organisatie, de organisatie van onze gerenommeerde studiedagen en ons symposium. Je doet dit uiteraard in samenspraak met het technisch team. Daarvoor ken je de markt goed en weet je welke thema’s de sector bezighouden en waar de juiste sprekers zich verstoppen.
 • Je volgt het debat met betrekking tot milieubewust bouwen op de voet. Je onderhoudt daarvoor contacten met verenigingen in de milieusector en met federaties en firma’s uit de bouwsector. Je verwerft een relevant netwerk dat je structureel onderhoudt en uitbreidt.

 

Een mondjevol?

Nederlands en Engels. Kennis van Frans is een absolute plus.

Wat wordt er van je verwacht?

 • Je hebt een aantoonbare technische competentie door ervaring of opleiding in het energiebewust bouwen,
 • Je hebt bij voorkeur een masterdiploma.
 • Je bent vertrouwd met de structuur en de werking van de bouw- en energiesector en je hebt bij voorkeur al een netwerk binnen de sectoren van milieubewust en energie-efficiënt bouwen.
 • Je bent een gevat schrijver waarbij je een strikt en to-the-point plan van actie kan opstellen.
 • Flexibiliteit is een belangrijk punt. Je vat graag de koe bij de horens. Je werkt zelfstandig en gaat proactief op zoek naar oplossingen en bent tegelijkertijd een teamspeler. Ben je klantgericht ingesteld? Goed zo!
 • Je hebt een open blik en kan opportuniteiten van ver spotten.
 • Je bent een bruggenbouwer waarbij je streeft naar goede samenwerkingsverbanden met Pixii en tussen de leden van Pixii onderling.
 • Je herkent je in de missie en visie van Pixii en je kan deze vertalen naar jouw manier van werken.
 • Je vertaalt probleemloos strategische processen naar concrete acties op korte en lange termijn.
 • Je kan een visie ontwikkelen, afgestemd op internationale en regionale evoluties.
 • Je bent sterk in het nemen van initiatief en kan een team resultaatgericht motiveren rond dat doel.

 

Wat krijg je?

Een  verrijkende,  afwisselende en zinvolle uitdaging samen met een enthousiast team van experts in een fantastische collegiale sfeer.

Werk in een kleine maar debatbepalende organisatie.

Een aantrekkelijke en maatschappelijk relevante functie met veel contacten met collega’s en organisaties binnen de bouwsector en de overheid.

Een contract van onbepaalde duur.

Een competitieve verloning aangevuld met maaltijdcheques en een derde-betalersabonnement voor het openbaar vervoer, plus de beschikking over een Blue-Bike abonnement.

Een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer; kantoor op loopafstand van het station Berchem tot november 2018 (verhuis naar Mundo-A is gepland voor eind oktober), daarna vanaf Antwerpen-Centraal.

Je werkt in een organisatie die aandacht besteedt aan duurzaamheid, gezondheid en een comfortabele leefomgeving.

 

Contact:

E-mail: info@pixii.be