Vacature: Stagiair (ir.) architect voor een gespecialiseerde stage duurzaam bouwen

30.07.2020

Pixii/Passiefhuis-Platform vzw is al bijna 20 jaar voortrekker in energiezuinig bouwen. Onze missie is: we zoeken een optimale leefomgeving met een minimaal energieverbruik op het kruispunt van (ver)bouw, energie en circulair bouwen, en kijken daarbij naar 2050. Een kolfje naar jouw hand? Dan is deze vacature voor jou!

Een zeer gedreven en inhoudelijk sterk team verzorgt bij Pixii gespecialiseerde opleidingen en studiedagen voor professionelen, voert onderzoeks- en disseminatieopdrachten uit in opdracht van overheden en geeft technisch-inhoudelijk advies en begeleiding aan bouwprofessionals en overheden. Binnen de transitie naar een duurzame wereld werken we samen met de beleidsmakers strategische maatregelen uit. Onze volledige werking is samengevat in vijf pijlers: Ledenwerking, Kwaliteitsbewaking, Onderzoek & Ontwikkeling, Kennisverspreiding en Beleidswerking. (Lees hier meer over Pixii en haar missie)

Voor de luiken onderzoek en kwaliteitsbewaking zijn wij op zoek naar een gemotiveerde stagiair architect!

Takenpakket

Je ondersteunt het technisch team in haar adviestaken en onderzoek binnen de thematiek van energieneutraal (ver)bouwen. Je kan als taken verwachten: doorrekenen van voorbeeldprojecten in renovatie, meelopen in trajectbegeleiding, rekenopdrachten m.b.t. gebouwschil uitvoeren, technieken en installaties, schrijnwerk, comfortbepalingen, tekenen van bouwknopen, warmteverliesberekeningen, e.d.m.

Talenkennis

Nederlands, Engels
Kennis van Frans en Duits zijn een plus

Vereiste (software)kennis

AutoCAD of een gelijkwaardig tekenprogramma, Sketchup en MS Office
PHPP is een meerwaarde, maar kan ook op de werkvloer aangeleerd worden
Kennis van Indesign is een plus

Aanbod

Fulltime stageplaats binnen het technisch team van Pixii voor 6 maanden tot 1 jaar (afhankelijk van type stage) op zelfstandige basis. Indien stage afgerond met goed gevolg is er een mogelijkheid tot vast contract bespreekbaar.

Contact

E-mail: els.vandenberghe@pixii.be
Telefoon: 03/235 02 81
Adres: Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout  (op wandelafstand van station Antwerpen Centraal)