Vacature Technisch Adviseur

18.05.2018

Wij zijn op zoek naar een voltijdse collega met passie voor energiebewust bouwen om ons multidisciplinair, open en dynamisch team te versterken.

Pixii/Passiefhuis-Platform vzw is al 16 jaar voortrekker in energiezuinig bouwen. Onze doelstelling is een op innovatie en kwaliteit gerichte kennistransfer naar bouwprofessionals in de brede zin te leveren. Daarbij richten we ons op overheden en lokale besturen, architecten, producenten, verdelers, installateurs, studiebureaus, bouwbedrijven, bouwpromotoren en ook het grote publiek . Deze doelstelling wordt binnen Pixii gerealiseerd door een zeer gedreven inhoudelijk sterk team. Naast het verzorgen van opleidingen en studiedagen, voert het team onderzoeks- en disseminatieopdrachten uit en geven wij technisch-inhoudelijk diepgaand advies. Zo dragen wij ons steentje bij tot de transitie naar een duurzame wereld door samen met de beleidsmakers mee te denken aan strategische maatregelen. Onze volledige werking is samengevat in vijf pijlers: Ledenwerking, Kwaliteitsbewaking, Onderzoek & Ontwikkeling, Kennisverspreiding en Beleidswerking.

 

Wij zijn op zoek naar een voltijdse collega met passie voor energiebewust bouwen om ons multidisciplinair, open en dynamisch team te versterken. Je combineert dit met een uitgesproken out-of-the-box denken, een voorloper mentaliteit en, een gedreven persoonlijkheid.

 

Wat zit er zoal in het takenpakket?

 • Je begeleidt bouwprojecten en ondersteunt studiebureaus en ontwerpteams die een duurzaam residentieel of tertiair gebouw willen realiseren. Je bezit een kritische blik en aandacht voor kwaliteit om deze projecten te begeleiden richting certificatie, in nauwe samenwerking met de andere leden van het technische team. Je staat daarbij open voor het leren werken met PHPP en EPB, of je hebt daar al ervaring mee.
 • Je verzorgt opleidingen rond installatietechnieken voor professionelen. Daarbij vertrek je van onze bestaande opleidingen, en ontwikkelt deze door in functie van nieuwe vragen en noden op de markt.
 • Je draait als onderzoeker mee in onderzoeksprojecten rond duurzaam bouwen en renoveren. Daarbij ondersteun je de ontwikkeling van kennis en de verspreiding naar bedrijven toe, en je integreert deze kennis ook in bestaande of nieuwe opleidingen. Op termijn geef je zelf input voor nieuwe onderzoek aanvragen.
 • Je ondersteunt het team in zijn bredere werking (organisatie van studiedagen, expert days, een symposium en ook advisering aan overheden).

 

Een mondjevol?

Nederlands en Engels. Kennis van Frans is een absolute plus.

 

Wat wordt er van je verwacht?

 • Je hebt een goede kennis van technische installaties en hernieuwbare energiesystemen in grotere gebouwen, zowel residentieel als tertiair en bent bereid je daar verder in te verdiepen. Deze competentie is aantoonbaar door ervaring of opleiding.
 • Je hebt bij voorkeur een masterdiploma.
 • Flexibiliteit is een belangrijk punt. Je vat graag de koe bij de horens. Je werkt zelfstandig en gaat proactief op zoek naar oplossingen en bent tegelijkertijd een teamspeler. Ben je klantgericht ingesteld? Goed zo!
 • Je hebt een open blik en kan opportuniteiten van ver spotten.
 • Je herkent je in de missie en visie van Pixii en je kan deze vertalen naar jouw manier van werken.
 • Je vertaalt probleemloos strategische processen naar concrete acties op korte en lange termijn.
 • Je kan een visie ontwikkelen, afgestemd op internationale en regionale evoluties.

 

Wat krijg je?

Een verrijkende, afwisselende en zinvolle uitdaging samen met een enthousiast team van experts in een fantastische collegiale sfeer.

Een aantrekkelijke en maatschappelijk relevante functie met veel contacten met collega’s en organisaties binnen de bouwsector en de overheid.

Een contract van onbepaalde duur.

Een competitieve verloning aangevuld met maaltijdcheques en een derde-betalersabonnement voor het openbaar vervoer plus de beschikking over een Blue-Bike abonnement.

Een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer; kantoor op loopafstand van het station Berchem tot oktober 2018 (verhuis naar Mundo-A is gepland voor eind oktober), daarna vanaf Antwerpen-Centraal.

Je werkt in een organisatie die aandacht besteedt aan duurzaamheid, gezondheid en een comfortabele leefomgeving.

 

Contact:

E-mail: info@pixii.be