Webinar passiefbouw in België krijgt meer dan 130 deelnemers

29.04.2021

Met meer dan 130 deelnemers was de webinar 'Passiefhuisbouw: terugblik en toekomstperspectieven' van 22 april een groot succes voor organisatoren Pixii en PMP.

Pixii is het vroegere Passiefhuis-Platform en PMP en de Waalse zusterorganisatie. Ook de Brusselse zusterorganisatie leverde een gewaardeerde bijdrage. In het webinar werd onder andere ingegaan op de energieprestatie van gebouwen in België. Een stand van zaken werd opgemaakt en opties voor de toekomst werden op tafel gelegd. Meekijken naar de praktijk is natuurlijk 'the proof of the pudding'. Met voorbeeldprojecten konden de sprekers een boeiende reflectie op gang brengen.

Veel aandacht ging naar de vergelijking van de EPB-regelgeving, die gewestelijk is vastgelegd, met oog voor technische vergelijkingen tussen bijvoorbeeld het K- en het S-peil. En wat betekenen deze en andere parameters voor renovatie, of zoals dat in Vlaanderen heet, BENOvatie? De gewesten leggen andere accenten.

De boeiende webinar gaf een volledig overzicht van de vele uitdagingen waar ons land voor staat op het gebied van duurzaam en circulair wonen. In het najaar volgen er nog events waarin we over de grenzen kijken en de situatie in onze buurlanden in kaart brengen

Pixii in je inbox?

Laat hieronder je gegevens achter en blijf op de hoogte van de nieuwste trends, tools en kennis. Ontdek kortingen en evenementen.