COHERENO - Collaboration for housing nearly zero-energy renovation

Het doel van COHERENO was om de samenwerking van het bedrijfsleven te versterken bij innovatieve programma's voor het realiseren van bijna-energieneutrale (NZEB) renovaties van eengezinswoningen.

false

www.cohereno.eu

Het project richtte zich op het wegnemen van belemmeringen voor samenwerking, het aanbieden van advies over hoe deze samenwerkingen tot stand kunnen komen, en het ontwikkelen van diensten voor de verschillende klantensegmenten. Op deze wijze zullen ad-hoc demonstratieprojecten worden vervangen door NZEB-renovaties in een volumemarkt.
 

Doelstellingen

 
  • Nationale, erkende lijsten van actoren in NZEB eengezinswoning-renovaties in Oostenrijk, België, Duitsland, Nederland en Noorwegen met: a. identificatie van de ervaren partners; b. het in kaart brengen van hun rol bij de renovaties. 
  • Een overzicht van succesvolle samenwerkingsverbanden tussen aannemers en andere actoren die betrokken zijn bij het opleveren van NZEB eengezinswoning-renovaties in de partnerlanden. Deze zullen bestaan uit: a. klantensegmenten gerelateerd aan de business modellen; b. succesfactoren, de belangrijkste barrières en oplossingen voor zakelijke samenwerkingen; c. samenvatting met de belangrijkste succesfactoren, barrières en oplossingen voor Europese aannemerfederaties.
  • Gedetailleerde aanbevelingen over de wijze waarop kwaliteitszorg in de verschillende business modellen, specifiek gericht op het vergroten van het consumentenvertrouwen, kunnen worden geïmplementeerd.
  • De organisatie, promotie, uitvoering en documentatie van nationale “Business Collaboration Events” in twee verschillende regio's in Oostenrijk, België, Duitsland, Nederland en Noorwegen, en de samenstelling van modellen met groot potentieel voor gezamenlijke NZEB eengezinswoning-renovaties in deze landen.
  • Het mogelijk maken voor gemotiveerde leveranciers om geïntegreerde diensten van NZEB eengezinswoning-renovatie te lanceren en ongeveer 20-25 nieuwe business modellen voor samenwerking onderscheiden. Een verslag over business modellen als voorbeelden van NZEB eengezinswoning-renovatie.

LooptijdApril 2013 - maart 2016

Gefinancierd door: Intelligent Energy Europe

false

Disclaimer:  “The sole responsibility for the content of this webpage lies with the authors. It does not necessarily reflect the opinion of the European Union. Neither the EASME nor the European Commission are responsible for any use that may be made of the information contained therein.”

Projectpartners

- TUD, Delft University of Technology, The Netherlands
- PHP, Passiefhuis-Platform vzw, België
- VITO, Flemish  Institute  for Technological Research, Belgium
- ÖGUT, Austrian  Society  for Environment and Technology, Austria
- Segel Consulting Company, Norway
- DENA, Deutsche  Energie-Agentur  GmbH (German  Energy Agency), Germany
- BPIE, Building Performance Institute Europe, Belgium
- VCB, Flemish Contractors Federation, Belgium
- SINTEF Building and Infrastructure, Norway

Wie bij Pixii?


Wouter Hilderson, Ingenieur-Architect
Senior expert

Key expertise: innovatieve oplossingen voor de gebouwschil, innovatietransfer naar KMO's
Meer over Wouter

03 500 89 92
wouter.hilderson@pixii.be   Linkedin