NZEB Symposium Passive and Beyond

Jaarlijkse hoogtepunt met een overzicht van de laatste kennis en trends uit onderzoek en praktijk.

Pixii NZEB-Symposium logo

Het NZEB Symposium was hét forum voor innovatieve ideeën, kennis en ervaringen op het vlak van zeer energiezuinig bouwen. Meer dan 200 bouwprofessionals verzamelden elk jaar om de nieuwste trends, technieken en baanbrekend onderzoek te ontdekken. Het NZEB Symposium was Pixii’s jaarlijkse culminatiepunt waar de laatste kennis en trends uit onderzoek samenkwamen in één programma. Het werd jaarlijks georganiseerd van 2014 t.e.m. 2017 door Pixii.

Innovatie-award de Slimme GEIT

Sinds 2015 bekroonde de innovatie-award ‘Slimme GEIT’ het sterkste onderwerp van het jaar. ‘GEIT’ stond daarbij voor Gebouw, Energie-efficiëntie, Innovatie en Techniek. Een overzicht van de winnaars:

  • 2015: Ruben Baetens (KU Leuven) ontving de allereerste ‘Slimme GEIT’ uit handen van het Energietrio Vlaams minister Annemie Turtelboom, Gentse schepen Tine Heyse en onze coördinator Els Vanden Berghe. Hij kreeg deze award voor zijn bijdrage ‘De volgende generatie rekenmodellen voor energiesimulaties op stadsniveau’. De andere genomineerden waren Marc Delghust (UGent) met zijn bevindingen uit een statistische analyse rond reëel vs. berekend energiegebruik in hoog performante woningen en Els Cornelis (Provincie Vlaams-Brabant) met haar coaching traject Energy Performance Contracting in de provincie Vlaams-Brabant.
  • 2016: Marc Delghust (UGent) nam dat jaar de 'Slimme GEIT' in ontvangst voor zijn bijdrage ‘Meer nauwkeurige energiebesparingsvoorspellingen voor woningen: een pragmatische BIM-aanpak zowel met als zonder eigen BIM-model’. De innovatie award werd overhandigd door Eerste gedeputeerde Lemmens voor de provincie Antwerpen en Pixii-directeur Vanden Berghe. Naast Marc Delghust werden ook Elisa Van Kenhove (UGent) en Glenn Reynders (EnergyVille) genomineerd.
  • 2017:  Timo De Mets (WTCB) was de winnaar van de 'Slimme GEIT' op deze (voorlopig?) laatste editie van het NZEB-Symposium. Dankzij het onderzoek van Timo De Mets kunnen nu ook woningen met een meer delicate muuropbouw nageïsoleerd worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het na-isoleren van dunne spouwmuren. Naast Timo De Mets werden ook Ellen Goormachtigh (VK Engineering) en Sebastiaan Schelfaut (Bureau Bouwtechniek) genomineerd.