Oproep voor verdelers en fabrikanten – catalogus van oplossingen voor energetische wijkrenovaties

slotvonferentie renoseec
05.08.2019

Pixii, KULeuven en Domus Mundi zijn op zoek naar fabrikanten en verdelers die willen opgenomen worden in een catalogus van oplossingen voor wijkrenovaties.

 Nog tot en met zondag 15 september kan je je hiervoor kandidaat stellen door dit online formulier in te vullen. Alle uitgebreide info vind je hier.

Voor wie is deze oproep bedoeld?
Fabrikanten en verdelers van isolatiematerialen en -oplossingen (bio-ecologisch, minerale wol of kunststof), schrijnwerkers (hout, aluminium, pvc) en ventilatie (systemen c, c+, d, d+). We selecteren  op het niveau van de merknaam. De selectiecriteria en voorwaarden vind je hier.

Wie lanceert deze oproep?
De projectpartners KULeuven, Domus Mundi vzw en Pixii – Kennisplatform Energieneutraal Bouwen in het kader van Renoseec+.

Waarom lanceren we deze oproep?
RenoseeC+ wil het proefproject Renoseec voor betaalbare en kwalitatieve energetische renovaties opschalen, dankzij een collectief gestroomlijnd aanbod en een one-stop-shop begeleiding van de vraagzijde.

We willen een technische catalogus samenstellen waarin we een selectie van oplossingen voorstellen voor hellende en platte daken, gevels, vloeren, ventilatie en schrijnwerk. Renoseec+ legt aan de geselecteerde bouwteams de verplichting op om de vermelde technische oplossingen toe te passen voor alle renovatieprojecten die in België worden opgestart tijdens de looptijd van het project.

RenoseeC+ is een vervolgtraject op Renoseec, een proeftuinproject van VLAIO (2014 – 2018). De partners van Renoseec realiseerden via een succesvol wijkrenovatietraject 20 energiezuinige renovaties, aan een gemiddelde kost van 60.000 euro, in de Gentse Dampoortwijk.

Binnen RenoseeC+ werken we met:

  • Een draaiboek dat het proces beschrijft
  • Een catalogus van technische oplossingen inclusief materiaalkeuzes, als basis voor de bestekken van de architect en de uitvoering door de aannemer
  • Een collectief traject waarbij we werven clusteren: naast een efficiëntere uitvoering, creëert dit kansen voor een sterke samenwerking met de lokale overheden

Een vernieuwde aanpak binnen de bouwsector waarbij we architecten, aannemers en installateurs in een vroeg stadium samenbrengen in een bouwteam.

teken in op deze oproep

Meer weten? Contacteer dan Wouter Hilderson via wouter.hilderson@pixii.be of 03 500 89 92.