Universiteit Hasselt

Over ons

Campus Diepenbeek Agoralaan - Gebouw H
3590 Diepenbeek
België
011 26 81 11


UNIVERSITEIT HASSELT, KNOWLEDGE IN ACTION

De Universiteit Hasselt is een jonge universiteit, een dynamisch centrum van onderwijs, onderzoek en dienstverlening, met twee campussen (Diepenbeek en Hasselt) en zes onderzoeksinstituten. Haar baseline Knowledge in action onderstreept de ambitie en het engagement van de UHasselt: mee de schouders zetten onder het vormgeven van een innovatieve, duurzame toekomst van de regio.

Uniek onderwijsmodel

Kiezen voor de UHasselt is kiezen voor toekomstgerichte opleidingen en een uniek onderwijsmodel, met interactieve lessen in kleinere groepen. Voorop staat een zo volledig mogelijke vorming van haar studenten, met niet alleen aandacht voor kennis, maar ook voor  taal-, communicatie-, en andere vaardigheden. Onze studenten leren met inzicht studeren, kritisch denken, zelfstandig werken en ondernemend zijn. Tijdens de opleiding al proeven ze van de praktijk. De UHasselt-alumnus? Dat is een vlot inzetbare en flexibele professional!

Grensverleggend onderzoek

Maar de UHasselt biedt niet alleen onderwijs op topniveau. De universiteit doet ook aan grensverleggend onderzoek en ondersteunt bedrijven op vlak van innovatie. Ze wil een knooppunt in het innovatieweb zijn. De zes onderzoeksinstituten vormen de ruggengraat van dat innovatieve onderzoek. Professoren brengen studenten – onder meer via projectwerk – in contact met ‘echt’ onderzoek. De onderwijsprogramma’s worden bovendien gevoed door maatschappelijk relevante ontwikkelingen en sluiten op die manier aan op de actualiteit.