Kostenbesparing door hydraulische optimalisatie in ziekenhuizen

Lezing tijdens de expert day 'Energie-efficiëntie in de zorgsector'

Korte inhoud lezing

Hoewel we vandaag de dag kunnen beschikken over uiterst performante systeemcomponenten gaat het echter mis bij de hydraulische en regeltechnische samenbouw ervan. WKK’s die het merendeel van de tijd stil liggen, warmtepompen die niet werken, condensatieketels die niet condenseren,… dit is helaas de pijnlijke realiteit in vele van onze ziekenhuizen en RVT’s.  Erger nog, men is zich vaak niet bewust van het probleem en neemt de energiefactuur als voldongen feit.

In zijn presentatie belicht Roel Vandenbulcke het belang van een goed hydraulisch ontwerp en de impact ervan op de uiteindelijke systeemprestaties. Tal van optimalisatievoorbeelden in ziekenhuizen worden toegelicht met uiteindelijke besparingen tot 60%.

Onder meer de volgende thema’s worden behandeld:

  • Het potentieel van een hydraulisch geoptimaliseerde installatie
  • Het hydraulisch balanceren van installaties
  • Hydraulische schakelingen en hun gedrag in deellastwerking
  • Hydraulische inkoppeling van de WKK
  • Hoe besparen op pompenergie

Bio spreker

Roel VandenbulckeRoel Vandenbulcke is stichter en CTO van Hysopt. Hij is een echte expert als het op HVAC-technieken aankomt. In zijn academisch verleden heeft hij jarenlang onderzoek verricht naar hoe de prestaties van verwarming- en koelinstallaties kunnen worden verbeterd. Als CTO van Hysopt wil hij deze kennis maximaal verspreiden en de sector ondersteunen in de transitie naar een duurzame toekomst.

IK SCHRIJF ME IN VOOR DE EXPERT DAY >>>