AVALON, beslissingen nemen in een virtual reality omgeving

avalon

6 aug 2019 - 10:35

Opdrachtgevers, architecten en ingenieurs kunnen samen virtueel door hun 3D-modellen navigeren om zo ontwerpen te ervaren, evalueren en verschillende opties met elkaar te vergelijken. Dit ondersteunt hen in het maken van een keuze uit het uitgebreide productprogramma van Reynaers op basis van virtuele modellen op maat van hun project. Nina Timmermans vertelt hoe deze doorgedreven visualisatie en uitdetaillering ondertussen een dagelijkse praktijk geworden is in de projectwerking van Reynaers. Digitale services en doelgerichte visualisatietools brengen op deze manier snelheid en efficiëntie in het beslissingsproces. Uit meer dan 700 AVALON bezoeken selecteerde Reynaers de meest interessante cases. 

nina timmermans Na haar architectuurstudies aan Universiteit Antwerpen vervolledigde Nina Timmermans de Master na Master in Management aan Antwerp Management School. Sinds 2014 is Nina werkzaam bij Reynaers Aluminium, waar ze verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en uitrol van services en tools voor de doelgroep van voorschrijvers in de bouwindustrie. 

Vanuit deze rol heeft ze haar expertise rond BIM en VR opgebouwd, die ze inzet voor de internationale netwerking naar architecten, aannemers en investeerders. Vanwege haar concrete ervaring omtrent deze thematiek wordt zij als gastspreker gevraagd op nationale en internationale congressen.