Madaster: het digitale materialenpaspoort mét circulariteitsindex en financiële waardering van materialen

2 sep 2021 - 09:09

Madaster geeft materialen - en producten, gebouwen, gebouwde objecten, portfolio’s en zelfs hele gebieden - een identiteit met een paspoort. Door gedetailleerd te registreren hoeven materialen en producten nooit meer tot afval te leiden, want voor al deze limited editions is altijd een waardevolle toekomst via hergebruik.
 
Madaster is het register om de data van deze identiteiten te registreren. De data faciliteert hergebruik. Zo kan de eigenaar van de data (altijd de eigenaar van het fysieke object) de digitale tweeling-informatie inzetten voor marktplaatsen, voor certificeren, waardering of rapportage of wat er in een gebouw of omgeving aan materialen en producten aanwezig is. Madaster is een stimulans voor de digitalisering van de bouw- en constructiesector.

Op 5 oktober 2021 brengt Johan Klaps het volledige verhaal op onze Expert Day. Die dag ontdek je de laatste nieuwe ontwikkelingen rond hergebruik en herbestemming met het oog op circulariteit in de bouwsector.

MEER INFO EN INSCHRIJVEN

Johan Klaps

Johan Klaps is een consultant die grote en kleine bouwpromotoren bijstaat tijdens het proces voor de omgevingsvergunning. Voor een project moest hij op zoek naar een digitaal materialenpaspoort. Zo kwam hij in contact met Madaster, net toen zij in hun internationale uitrol ook naar België wilden uitbreiden. Van het één kwam het ander en sinds de oprichting van Madaster Belgium in juni 2021 mag Johan zich directeur noemen. Naast een materialenpaspoort, berekent Madaster ook een circulariteitsindex op basis van de Ellen MacArthur Foundation, die uitgebreid onderzoek doet naar circulaire economie.  

Afbeelding: MADASTER