The BIM Bang Theory bij Upgrade Estate: BIM in het bedrijf

bro upkot

BRO-UPKOT te Gent , ontwikkeld door UPGRADE ESTATE :

De inplanting van deze landmark op de groene site en de ruimtelijke indeling van het gebouw staan garant voor kwaliteit en een optimale beleving. De dynamiek die studenten met zich meebrengen vertaalt zich daarbij in de bijzondere architectuur en driedimensionale gevel.

Bro Upkot telt 20 verdiepingen met 311 doordacht ontworpen studentenkamers, douches, toiletten en 41 gemeenschappelijke ruimtes, zoals leefkeukens, een fitnessruimte, een studycafé en zitarena. Met de eigen innovatiecel “Upgrade Technology” werd er bovendien hoog ingezet op intelligente en duurzame energietoepassingen.

Het gehele gebouw werd in-house bij Upgrade Estate uitgewerkt tot een realistisch 3D BIM-model, een digitale tweeling als het ware. Alle technieken, gaande van warmtepompen, luchtgroepen tot lichtpunten kregen hierin een plaats, en zullen overeenkomstig in realiteit worden uitgevoerd. De mogelijkheid om rond te wandelen in virtual reality en de implementatie van afwerkingsmaterialen liet bovendien toe een tipje van sluier te lichten bij de investeerders, alvorens de eerste steen werd gelegd.

Voorts zette de optimalisatie zich verder door van de stabiliteitsstudies tot de aansturing van de betonnen prefabelementen, die met de spreekwoordelijke “druk op de knop” van de band rollen. De oplevering van Bro Upkot is dan ook voorzien voor september 2020, na een uitvoeringstermijn van minder dan 2 jaar tijd! 

Katrien De Norre is afgestudeerd in 2006 als Burgerlijk Ingenieur-Architect aan de Ugent. Zij is momenteel werkzaam als Project Manager PreConstruction bij Upgrade Estate.

 

 

 

Luc De Canck is afgestudeerd in 1993 als industrieel Ingenieur. Na 22 jaar bij algemene aannemers te hebben gewerkt is hij nu reeds 3,5 jaar werkzaam bij Upgrade Estate als CTO.