Energetische renovatie appartementsgebouwen met prestatiegarantie en monitoring

2nd Skin is een innovatief verduurzamingsmethode om bestaande woningen te optimaliseren. Zowel de slimme gevelaanpak als ook de vooruitstrevende installaties voor verwarming, ventilatie en warmtapwaterbereiding worden aan de buitenkant geplaatst. 2nd Skin is goed toepasbaar op grote schaal vanwege de gemakkelijk produceerbare componenten. Innovatief is dat deze methode inclusief de installatie van buitenaf plaatst vindt met modulaire technieken. Deze zijn licht van gewicht en kunnen daardoor zonder aanpassing van de bestaande constructie van de gevel of fundering en zonder verbouwing van het interieur worden toegepast. Door de installatie aan de buitenzijde van de woning te plaatsen moet geen ruimte binnen worden opgeofferd aan de duurzame energie-installatie. Door de installatie los te koppelen van de woning ontstaan verschillende mogelijkheden voor energievoorziening en ventilatie.

Ithodaalderop is één van de partners van het project “2nd Skin Vlaardingen”.  Deze 12 appartementen zijn energetisch gerenoveerd: isolatie, ventilatie en technieken werden aangepakt, met als resultaat een energieneutraal appartementsblok mét prestatiegarantie gedurende 25 jaar.  Monitoring van temperaturen (zomer en winter), sanitair verbruik en CO2 tonen het verschil tussen de oude situatie (2017) en de energetisch gerenoveerde situatie (2018). Tijdens zijn lezing op Pixii's Expert Day 'Van collectief renoveren tot wijkrenovatie' presenteert Christophe Debrabander deze totaaloplossing, en hoe deze werd vertaald naar een aanbod voor de Belgische markt.

Bio spreker

DebrabanderChristophe Debrabander werkt technische concepten voor energieneutraal (ver)bouwen en gezond binnenklimaat uit voor fabrikant Ithodaalderop België. Christophe is zijn carrière gestart als architect gespecialiseerd in duurzame woningen en begeleidt als expert (bouw)bedrijven in de transitie naar een duurzamer productgamma en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

ONTDEK DE EXPERT DAY Wijkrenovatie >>>