Grootschalige wijkrenovatie Gandhi-wijk: lessons learned

Deze wijk, omsloten door de Tervuurstesteenweg en de Jubellaan en ook wel de tuinwijk genoemd ontstond in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw en was begin 2000 dringend aan verandering toe. Met een totaal van 708 wooneenheden en een prijskaartje van 59 miljoen euro was dit het grootste en meest ingrijpende renovatieproject van de woonmaatschappij ooit.

Het deel wat aan Democo werd toegewezen, fase 2B in het project , bestond uit 6 bouwfasen van elk 18 wooneenheden die volledig werden gerenoveerd. De 18 woningen van de 1e bouwfase, die bij de start van de werken onbewoond waren, werden na hun oplevering gebruikt als "transitwoning of tijdelijke woning" . Hierdoor konden de huurders tijdens de renovatiewerken toch in hun vertrouwde omgeving blijven wonen en moest de woonmaatschappij geen dure tijdelijke opvang organiseren. Het bestelbudget voor deze 108 woningen bedroeg ca. 11,5 miljoen euro met een vastgelegde uitvoeringstermijn van 896 kalenderdagen.

Tijdens hun lezing op Pixii's Expert Day 'Van collectief renoveren tot wijkrenovatie' presenteert het Democo-team lessons learned van dit project.

Bio sprekers

Rudy Adriaenssens is projectmanager en vestigingsdirecteur van Democo Antwerpen, een multidisciplinair en algemeen aannemer.

 

 

PerdaensNele Perdaens werkt sinds 2017 bij Democo. Daarvoor was ze werkzaam bij ondermeer Willemen General Contractor en Reynaers Aluminium.

 

 

Wilbert Schoonings is sinds 2010 projectmanager bij Democo..

 

 

 

ONTDEK DE EXPERT DAY Wijkrenovatie >>>