Hoe ziet de bebouwde wereld er uit in 2050?

15 okt 2019 - 09:22

“In deze lezing staan we stil bij de belangrijkste aspecten uit deze toekomstanalyse die recent werd gepubliceerd. We geven een vooruitblik op de Europese bebouwde omgeving in 2050, slechts één renovatiecyclus van ons verwijderd. We kijken daarbij zowel naar residentiële, commerciële, openbare als industriële gebouwen. En baseren ons op acht essentiële elementen voor de gebouwen van de toekomst.

 

Maar hoe komen we daar en waar zijn deze essentiële zaken op gebaseerd? We kaderen de ontwikkelingen in een meer algemene visie op het toekomstige Europa als geheel. Conclusie? Vijf cruciale trends en drie enablers die deze trends aansturen zullen het toekomstige Europa vorm geven!”  

 

Dr. Ir. Hendrik-Jan Steeman leidt bij Arcadis het duurzaam bouwen team en is er ook coördinator van de activiteiten in het kader van de energietransitie. Na zijn doctoraat aan de Universiteit Gent in 2009 was hij voor Arcadis betrokken in grote bouwprojecten en beleidsondersteunende studies met sterke focus op duurzaamheid. Vanuit deze achtergrond zet hij zich in om de lange termijnsvisie op duurzaamheid, energie en klimaat te vertalen naar de bouwpraktijk.