Klimaatverandering en zonnestraling: implicaties op thermisch comfort voor bewoners in gebouwen

11 aug 2020 - 10:29

In deze presentatie zullen we die implicaties voor  bestaande en nieuwe gebouwen onderzoeken in relatie met de comfortbehoeften van de bewoners/gebruikers.

De presentatie zal zich toespitsen op berekeningsmethodes voor oververhitting die in de EPB van België  en vergeleken met de andere Europese landen worden gebruikt.

Kom meer te weten op 8 oktober 2020!

Prof. Shady Attia diept dit onderwerp verder uit op onze Expert day met thema Zomercomfort. Tal van sprekers brengen inzichten die jouw kennis over zomercomfort zullen verdiepen en inspireren! Deze Expert day kan je op locatie komen volgen of na afloop online!

Ik wil meer weten! >>

 

Als onderdeel van de activiteiten van Annex 80 van het Internationaal Agentschap (Resilient Cooling for Buildings), zal de presentatie zich richten op het potentieel van zonwering en het delen van goede praktijken  over de integratie van zonwering tijdens het ontwerp- en bouwproces. Ten slotte  wordt het belang besproken  van de interactie van de bewoners/gebruikers  en  de essentie van zonweringoplossingen in relatie met thermische comfortvereisten.

 

Bio spreker

Shady Attia

Prof. Shady Attia is een ingenieur-architect en professor in duurzame architectuur en bouwtechnologie aan de Universiteit van Luik in België. Hij is lid van de United States Green Building Council en als architect gespecialiseerd in hoogwaardige gebouwen, waaronder energieneutraal en regeneratief ontwerp.