Schoolbouwformule: Zomercomfort in (passief)scholen, een lastig huwelijk?

22 mei 2018 - 15:37

Op 15 mei 2018 gaf Pixii samen met de Schoolbouwformule de workshop: ‘Zomercomfort in (passief)scholen, een lastig huwelijk?’

Pixii-expert Bert Vanderwege kwam er vertellen over de lessons learned uit de piloot passiefscholen. Heb je het gemist? Download dan hier zijn presentatie.

Bekijk het gehele programma en download binnenkort alle presentaties op de website van de Schoolbouwformule.  

Hou het hoofd COOL

Een energiezuinig schoolgebouw is een must en dat heeft mogelijke gevolgen op de ‘temperatuur­beheersing’ en het comfort tijdens de zomermaanden.

Efficiënte maatregelen starten bij de inplanting van het gebouw, de juiste architecturale keuzes, het creëren van schaduw, een aangepaste verlichting, het beperken van warmtebronnen tot het complexe verhaal van ventilatie.

Oververhitting van scholen kan vermeden of opgelost worden. In de komende workshop van Schoolbouwformule zullen we de theorie en de praktijk van de temperatuurbeheersing in schoolgebouwen uitdiepen.

Wat zegt de academische wereld over zomercomfort? Hoe zit het met de normen en de wetgeving? Hoe anticiperen ingenieursbureaus en architecten op de grotere interne warmtelast van schoolgebouwen? Hoe wordt een aangenaam zomercomfort gerealiseerd?

Maar ook, hoe ervaren gebruikers van nieuwbouwscholen en renovatieprojecten dit comfort of hoe werd een problematische situatie rechtgetrokken? En wat zijn de indianenverhalen en wat is best practice?