Economische beweegredenen om als organisatie in te zetten op circulariteit

Gezelschapspel werecircle

1 sep 2021 - 17:43

Ketensamenwerking is cruciaal voor de circulaire economie, enkel zo kunnen we grote sprongen voorwaarts maken. De grootste hindernis zit in ons eigen gedrag en weerstand tegen verandering.

Als we het eens zijn over de uitdagingen en trends die we rond ons zien en we willen het blijvend goed doen in de toekomst, dan zullen we enkele heilige huisjes moet opgeven en samen kijken naar digitalisering, lokaal grondstoffen herwinnen, inzetten op CO2-reductie en handelen en wandelen met stakeholders binnen uw keten en uit andere sectoren. Een circulaire economie maakt van economische uitdagingen opportuniteiten.

In haar presentatie op de Expert Day van 5 oktober 2021 gaat Anne Froidmont in op de drivers om circulariteit te integreren in onze organisaties. Je ontdekt die dag ook andere ontwikkelingen rond hergebruik en herbestemming met het oog op circulariteit in de bouwsector.

MEER INFO EN INSCHRIJVEN

Anne Froidmont

Anne Froidmont is de stuwende kracht achter het bondgenootschap werecircle, met Mégarnie als hoofdkwartier. Anne gelooft dat in elke organisatie een goed circulair idee leeft, de moeite om waar te maken. Ze heeft 27 jaar managementervaring in verschillende sectoren aan boord, vooral binnen de bouwsector. Anne zet die ervaring in om organisaties op een andere manier te laten kijken naar circulaire economie. Anne is master in de toegepaste economische wetenschappen en behaalde het postgraduaat biogebaseerde en circulaire economie aan de UHasselt.

 

Afbeelding: werecircle